cyst ovari .

Waktu scan tadi doktor sahkan sy ada cyst sebesar 5cm , gelap terasa dunia ni seketika . Mommyx2 ada tak yang ada pengalaman mengandung ada cyst ? ?

3 Balas

Dulu saya prnah ada cyst time pregnant 3.2cm besar dia. Tiap2 bulan dtg hosp check samada cyst mkin besar atau kecik. Alhamdulillah setiap kali scan cyst makin kecik. Masuk 5 bulan cyst dh hilang. Biasanya klau cyst sebesar 5cm doc akan suruh buang, tp tunggu kandungan 4 bulan ke atas, time tu kandungan dah besar dan selamat nak buat operation