Vitamin ape yg bagus

Vitamin ape yg bgus untuk ibu mengandung sya bru 5 minggu

6 Balas

1st trimester ni asid folic penting, jgn skip ya... Mcm sy underweight jadi sy tambah supplement utk support nutrient yg bdn x ckup mcm Pil Kalsium (Obical). Vitamin B/C mgkin dah 2nd-3rd trimester baru ambil, skrg mkn buah-buah yg kandungan natural shj dulu. Tp better sis tanya doktor yg consult sis nnt masa checkup, doc tahu kondisi badan sis.

Saya pemakanan kurang berkhasiat. Saya suka fastfood. So saya minum susu untuk ibu mengandung, ada DHA, prebiotic etc. Saya juga ambil folic acid 5mg, KK bagi lepas buka buku pink.

Asid Folic. Yang lain2 better prescribed by doctor ikut keperluan nutrien dlm badan kita. Lain org lain keperluannya.

Folic acid. Jangan skip ye ☺️

Folik asid sgt penting 😍

asid folik