Vaksin tambahan

Vaksin pneumococcal keperluan atau tidak? Parents bole bg advise tak?

Vaksin tambahan
2 Balas

Depend pd parent...Mcm ank sy sblm ni lahir prem... Mmg wajib amik..sbb ms nk dischrge nicu doc remind better amik sbb tkut kena jangkitan paru2.. sbb tu kne amik vaksin ni... Ank sy amik ms.umo 6bln..lepas settle amik cucuk wajib tiap2 bln... Sbb ada doc pakar dkt private sy jmpe kata vaksin ni kuat .. ada certain bby akan alami demam yg lm... Dia nshtkn amik lepas settle cucuk wajib... Dan dos seterusnye nti after 2 month... Mcm ank sy umo skrng 7bln sbb lahir awal sebulan doc kira dia.msih 6bln..maka kena amik vaksin ni 4dos..

4y ago

Sama la..lepas 2 bulan kena amek lg..4 kali kena amek..doc ckp lepas 2tahun xleh amek dh..smlm sy baru je amek yg 13 tu rm260

Perlu if berkemampuan..dos ikut umur anak..dan vaksin ni sekali seumur hidup..