Baby 6 month

Utk yg still wonder what to start with food for baby 6 month Dari siakap keli, Pada usia 6 bulan, anda boleh mula memperkenalkan makanan (selain susu ibu) kepada bayi. Untuk permulaan, pastikan anda menghidangkan bubur nasi kosong tanpa tambahan perisa (garam dan gula). Perkara ini SANGAT PENTING untuk membina deria rasa yang baik agar anak dapat menikmati rasa sebenar makanan. Sekiranya mereka diperkenalkan dengan makanan lain seperti puri buah atau makanan dengan tambahan perisa, anak akan cenderung untuk menolak rasa makanan yang baru. Usah salahkan anak jika mereka menjadi “picky eater” dikemudian hari sekiranya anda sendiri yang mengajar mereka untuk memilih makanan yang manis . Kredit: Public Health Malaysia

Baby 6 month
4 Balas

anak saya harini 6m22d. just nak share bawah ni semua makanan yg dia dah makan. 1. plain rice 2. rice + millet 3. brocolli 4. pumpkin 5. pak choy 6. banana 7. chicken 8. carrot 9. pear 10. potato 11. apple 12. baby corn 13. spinach 14. mango harini cuba: 15. avocado 16. mustard green semua jenis sayur tu saya campur dgn bubur. potato tu je saya bg makan campur dgn fm. ADD INFO: saya guna 2 Days Rule utk makanan yg risiko allergi rendah mcm sayuran2 & buahan tu. masa nak introduce ayam tu je saya guna 4 Days Rule.

4y ago

sama2! heheh saya banyak belajar dari fb support group tu juga - Happy Baby Food Malaysia

Good info..tq

👍👍👍

👍👍