sakit sngat di bhagian atas pingang

utk petg sehingga ke malam ni,atas pingang sy rasa skit sgt..susah utk berpusing posisi tidu dn utk berdiri..kenapa ya..sy mgndung 9mnggu..awl kehamilan .biase trimester ketiga bru rasa cmtu..knp ya..ade yg sudi kongsi pengalaman yg sama?

1 Balas

Normal.. badan akan terima arahan dri otak utk melonggar2kan tulang pelvik bila disahkan diri tu mengandung... Memg akan rasa x selesa sepanjang perubahan itu.semua ibu mengalami benda yg sama.. Kalau sis bekerja berdiri..cuba tukar kasut yg lebih selesa.. tilam yg lebih baik utk tulang belakang.. Jadi kalau kandungan makin berat.. Beli la support belt utk kurangkan rasa beban dibhgn peranak.. Kat shopee or lazada ada byk dijual dgn harga yg berpatutan 👍