Sakit Pingang

Hai mommies ❤️ saya bru 5weeks.. Pingang skit sgt.. Mcm skit nk period tu tp ni dahsyat lg.. X slu la.. Mcm mana nk kurangkan ye? Blh spu minyak & urut x? Da x yg mcm saya? ?

6 Balas

Rehat banyak ye mommy.. Time tidur jgn mengiring pd sebelah badan yg sakit.. Boleh letak bantal pd kaki utk naikkan kaki sikit.. Sy pn masih sakit blkang sejak 5 minggu kehamilan.. Posisi tidur tu kena jg ye.. Utk kurgkan rsa sakit blakang.. Hehe.. Jgn risau.. Sakit blakang tu mmg normal 😉 jg diri baik2..

5y ago

Okay.. Welcome 😉

Sis, 12weeks ke bawah tolong elakkan lah berurut. Sebab merangsang pengecutan rahim tu tinggi, jgn sesekali urut kawasan abdomen, pinggang dn prgelangan kaki. Sapu minyak angin area perut n pinggang pun tk d galakkan sebenarnya. Just banyakkan rehat. Inshaallah, akan hilang sendiri. Sebab benda tu normal.

5y ago

Tq 🙏❤️

Saya pun mcm itu hri itu sis masa 5 weeks skit Sgt2 kaki pun kebas2 semacam je😥😥.. Lepas 3 minggu masuk ke 8 weeks da ok blik letak minyak kayu putih sikit2 gosok2 gitu je perlahan2.. Nanti dia ok blii

5y ago

Ya sis.. X slsa sgt 😥 ok sis tq ya ❤️🙏

Setakat suruh suami urat kan sikit sikit pinggang tu boleh je sis . Itu normal . Nanti lagi nak bersalin lagi kerap sakit pinggang 😂

5y ago

😂😂😂😂😂

Normal sis sma cm sy aritu sy urut sendiri letak yuyee Alhamdulillah da ok skrg

5y ago

Ye awak urut sendiri pun bole.. Letak minyak area pinggang je.. Jgn kat ari2..

Itu normal, I masa kne nak nangis pun ada. Bnyk rehat

5y ago

Ok sis 😢