Mucus plug

Usia kandungn Sy da 36w4d,smlm ad lendir2 mcm putih telur tu kuar..lpas je basuh ape sume..pinggng Sy da start sakit..kt area bwh tu pown da start sakit..tp tk kuat la sakit..bile ptg nie Sy jln2 kaki.di dpn uma..blik tu pingng mcm rasa cramp sngt..mcm lenguh2 satu bdn..adakah perlu Sy pegi hospital??sbb Perot Sy pown kerap mengeras..tp baby aktif mcm biasa..ad2 mse die mengeras..nie ank yg kedua..ank pertma tk rasa mcm nie sbb induce labour..tu yg blur skit bile lendir2 tu kuar..blh tk mommy2 bntu Sy..?

1 Balas

Pantau kekerapan contraction tu (abdomen mengeras ke pinggang). Jika sekata tempoh kekerapan, pergi hospital untuk pemeriksaan