Minum susu

Usia kandungan berapa minggu mommy2 dah start istiqamah minum susu ? Huhu😑 Saya nak mencecah 14 wks but still takboleh minum susu langsung. Meloya..😌 minum horlicks/nestum je yg selera..huhu

7 Balas

xkisah pun nak mnum susu ke tak.. rasa bab ni tak penah dgr lg la misi or doctor bebel 😂 klau rasa tak ckup kalsium boleh ambik vitamin tambah kalsium. selain tu jaga pemakanan yg seimbang sbb dlm makanan seimbang dh ada keperluan vitamin termasuk kalsium.

saya start 12 weeks minum susu. saya memang tak boleh telan susu plain, mesti rasa nak loya. jadinya saya beli susu yang berperisa macam anmum materna coklat. alhamdulillah sedap serasi dengan badan 😄

Tak pernah minum susu dah 2 kali mengandung. Sebab memang jenis yang tekak tak boleh terima susu even tak mengandung pon 😅

Sy pun tk boleh mnum susu, sbbnye kalau mnum je perut berangin lain mcm. Bole jd muntahh. Kdg² sy mnum je soya vsoy.

sampai skrg tk minum susu. week 10. awal2 tau pregnant je istiqamah lepastu loya tk tentu pasal 🥲

dpt tawu mengandung terus minum, Haa kakak saya pun xboleh minum susu so dia try selang satu hari.

13w dh mula