Hellow kawan.. Nak tanya, 14week

Hello.. Usia kandungan berapa minggu baru rahim kita kuat..kandungan saya baru 14week..nak jalan" tapi takut laa nanti jadi apa apa dalam kandungan.. Sebap saya perna keguguran 2017 akibat terlalu jalan jauh..tahun ne baru dapat penganti.. Ibu" boleh bagi tahu tak..? #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Saya pun ada pengalaman gugur 2x awal tahun haritu. Skrg preg balik nak masuk 15w. Takat ni kalau jalan jauh ok je tapi saya senang semput. tak boleh diri lebih dari 10min. Automatik rasa pening nak pitam. doc kata takda masalah nak berjalan asal kan bila rasa penat terus stop and duduk rest dulu. jangan push diri untuk jalan jugak sbb boleh effect kat baby