Bayi dalam kandungan kerap bergerak belah bawah kiri

Hai semua . Saya dh 29 weeks . Tapi saya slalu rasa baby dlm kndungan kerap bergerak di sebelah kiri bawah perut . Normal tak ibu ii smua ? Ada yg prnah mengalami ?

4 Balas

Sama dengan saya kerap belah kiri, hehe, sbb setiap kali scan kaki belah kiri, tapi dia kan boleh pusing2, saya kalau berdiri, rasa mcm mnunjal je atas pusat. hehe. Tadi sya scan 28w, selak2 baju, terbojol tepi pusat, doc gelak.hahah. Kdg tu aktif btul susah kdg doc nk amik ukuran tulang peha tu🤭

kena tahu jugak posisi baby tu mcm mana. kalau mmg kaki atau tangan dia belah tu, mmg normal jela. kena scan untuk tahu. selagi baby gerak 10 gerakan, mmg ok la

bby sy pun gerak kt stu slalu juga.n bawah dada kiri kanan. sy scan, rupa² ny kepalanya d bawah.hehe.mknany yg bgerak d sblh bawah tu, tgn dia la kan 😆

Anak sulung dulu gitu lah.. belah kiri je menepek dia.. perut senget sebelah.. tp apa pun nnt tnya nurse yg jaga awak tau