Usia kandungan 37week

Pergerakan bayi terasa berkurangan tetapi masih cukup 10 kali pergerakan dlm 12 jam. adakah normal?

4 Balas

Saya last week 37 week baby gerak slow2 saya pergi hospital terus tgk jantung baby ok tp bile scan air ketuban dh sikit sbb tu baby gerak slow trus saya emergency czer hari yg sama

normal. kalau sy, siang baby kurang gerak. belah ptg smpai ke mlm..aktif je. maybe sbb sy buat exercise belah ptg.. sbb tu dia aktif 🤭 #38weeks+

Sy pom 37w 2d...baby still aktif.. Kdg2 rase sakit jgk time baby bergerak... N nmpk mcm tajam lutut cmtu😆 baby aktif time sy nk tdo n rest 😂

normal...jka ad rsa kelainan drpd biasa bagus rujuk dekat doktor terus