Macam mana nak tambahkan berat baby? 😢

Usia dia dah 11 hari tapi berat dia makin turun. Lahir 3.5kg tapi makin lama berat makin turun. Saya makan cukup ikut menu pantang czer dan baby kuning.. kurma saya makan.. minum petang biskut kering/roti cicah susu full cream + horlicks Kira banyak dah tu.. Saya dah taktahu nak buat macam mana 😭😭 Takut doktor refer pergi hospital pulak Saya taknak anak saya warded 😭😭😭 Tolong saya 😭😭😭😭

23 Balas

Bkn nak promote produk .. tp sy mmg pakai produk tasneem utk anak masa kena kuning dkt sebulan... membantu juga sbb anak berak kerap makin kuat dia berak kencing makin cepat turun biliburin tu

8mo ago

google je tasneem .. mmg terkenal pun

Normal berat akn trun skit sbb baby ade kuning. Kerap kn kejut baby utk susukan baby. Mama kne mkn byk. Hehehhe.. Bru susu yg di produce meriah dan yg penting mkn mknan yg berkhasiat.

been there mummy. Tapi i keep bagi susu tengah malam setiap satu jam ke dua jam. I makan nasi banyak, sayoq sawi and ayaq horlick milo. in shaa Allah nanti berat naik tu

Baby kuning nk trun cuba bgi mndi air rebusan kucai . Ank saya buat tuh ja turun cepat . Baby bnyak tido dia mmg tk nk susu mungkin tuh baby berat turun

kalau baby ada kuning..memang berat baby akan turun ..nanti dah x ada kuning..berat baby akan bertambah balik

8mo ago

mmg mcm tu sis . mmg berat bby akan turun.. nnty normal balik . jgn risau..

hi sis.. awal2 lahir memg normal utk berat baby turun sikit.. ade percent2 dye.. tp nant slowly berat akn btambah..

msa ank sya kning pn mcm tu juga..berat x naik..hilang je kuning bby..trus naik berat badan dia..

klau anak kuning mmng bgtu berat dia mmng turun.. nt lps tiada kuning baru slow² naik blk..

biar bb menyusu setiap sebelah lama sampai breast terasa kosong baru tukar.

8mo ago

normal ye klau bb ade kuning berat akan turun..lepas ok dari kuning cepat je bb naik.bb sy pun camtu dari 2.98 turun 2.7kg.lepas pada tu setiap bulan naik sampai sekilo setengah sebulan.y penting menyusu kerap n lama biar dpt susu y berlemak..nyusu waktu mlm lg cepat berat naik.bb sy skarang umo 4 bln pn masih kerap nyusu mlm..skarang berat dah 7kg lbh

bnyakkan susu bf waktu mlm. waktu mlm bgi berat Naik baby