Anak tak cukup berat & tinggi

Anak dah masuk 1tahun 8bulan. Berat 8.6kg naik 200g dari yang lepas. Tinggi pulak 76cm je😵‍💫 Line pulak memang dah kat kotak kuning. Pening kita dibuatnya😭 Tak tahu dah nak buat macam mana lagi. Anak nasi & sayur makan tapi ikan & ayam sikit je makan yang lebih tu dia pandang sebelah mata je. Nyemel2 macam roti, biskut, pancake, jemput2 makan mmg makan tapi tak banyak. Susu pediasure & susu full cream kadang minum habis kadang tak habis. Nak buat macam mana lagi? Kita dah offer makan tapi anak yang taknak. Penat kejar, penat marah, penat stress, penat nangis untuk suruh anak makan. Pernah gak terfikir nak stop kan susu badan biar anak fokus makan tapi boleh ke?🥹 Tolonglah bagi kata2 semangat sikit kat saya ni😭 Nanti lagi 2 bulan misi nak check lagi sekali. Saya cuma nak anak berat & tinggi yang sepatutnya🥲

4 Balas

Anak saya 1y8m dah 90cm & 13kg mcm tu, Dia suka makan ayam daging ikan, so Puan boleh cuba buat chicken nuggets utk anak makan. Budak kan suka western food mcm nugget😄

Sama dengan anak saya dulu... skrg 4 tahun... berat pun tak Naik sgt... skrg baru 13kg tinggi 99cm.... offer je anak makan... Dan ikut time dia...

2d ago

Sis, 99cm untuk umur dia tu dalam line putih ke?

86kg ke 8.6kg sis?

7d ago

8.6kg😅

1y8m 86kg?

7d ago

8.6kg typo😅