Scan 6minggu

Usia berapa minggu baru nampak jelas ada baby kat dalam.. Sy scan usia 6 minggu tapi belum nampak apa2 ..biarpun upt 2 garis.

18 Balas

nak selamat better scan 8 minggu keatas.. tp tulah ikut orang jugak.. ada yg seawal 4 mggu dah boleh nampak jantung .. mcm saya 5 mggu nmpk yolk sac je.. jantung masa 7 mggu pun x nmpk lg tp masa 10 mggu alhamdulillah nmpk jantung n dh berbentuk sikit babynya

sy dl mcm tu 2 kli scan 2 kali xnmpk pape, dr bg appt 2 minggu scan semula masih xnmpk dan sy buat ujian darah beta hcg , keluar result sy tak pregnant. 2 kali sy chemical pregncy. awak klu was was boleh buat ujian darah beta hcg kat mn2 klnik swasta

masa saya first check 8w, dah ada heartbeat cuma baby bentuk macam bola - tak nampak proper shape lagi. minggu seterusnya saya buka buku pink, bila scan nampak dah bentuk baby - kepala, tangan dan kaki 🥹

Tunggu 8weeks sis klu awal2 mmg xnmpk melainkan scan d bawah. Scan 8weeks pn kdg2 xjelas. Sy rahim retroverted masa 11weeks bru nampak jelas baby kat atas . Kalau xjenuh jugak laa nk mencari xnmpk apa 🥲

sy time kena cocid n first time scan 5week..ade kantung je.haha besar duit 50 sen.. pastu masuk 7week teruk muntah g scan dh ada baby..siap jantung . alhamdulillah skrg dh bersalin ank 6 bulan dh

period awak teratur tak? masa scan 6w nampak kantung tak? nak nampak baby dan heartbeat klip2 scan masa usia kehamilan awak 8@9w dan keatas

10w above. sbb tu kebanyakan kk akn set appointment bukak buku pink masa 10-14w. biasanya 10w dh blh nampak skali heartbeat.

Masa saya scan 16 minggu baru nampak baby dan kepala dengan jelas. Kalau 8 minggu tu nampak macam ketul kecik belum form sepenuhnya.

Saya scan haritu 7 week baru nampak tu pun yolk sac,Next scan dah 8 week baru nampak heartbeat baby

ikut org.. sye 6 mggu da nmpk janin tp xde heartbeat lg.. 8 mggu bru ade heartbeat..