Kandungan 9w5d masih belum nampak masa scan

Hi mommies, sy dh byk kali buat scan since 5w pregnant tapi sampai skrg masih taknampak baby bila scan dekat perut. Semalam kandungan usia 9w5d scan dekat perut pun masih taknampak apa2. Siap Dr drip air supaya supaya pundi kencing penuh. Masih taknampak. Tapi masa kandungan usia 7w mcm tu Dr scan guna tvs scan sbb berapa kali dh scan kat perut xnmpk ape. Lepas scan tvs, Nampak je heartbeat. So semalam, scan kat perut usia 9w tknmpk apa. Mmg kena buat tvs scan eh baru nak nampak? Ada ke mommies usia kandungan 9w blm nampak masa scan? #ingintahu #firstmom #pleasehelp

Kandungan 9w5d masih belum nampak masa scan
3 Balas

hai awak. kita first scan haritu pun lebih kurang 9+ minggu. alhamdulillah dah nampak heartbeat, tapi susah sikit doktor tu kena tekan kuat sikit nak cari. dia kata kadang depends pada position baby waktu scan tu.

susah nak nampak kadang perut tebal, pundi kencing tak penuh, baby kecil lagi, so susah nampak. mmg scan tvs yang jelas. jangan risau, nanti baby dah besar scan biasa pun dah nampak.

Saya pun keadaan macam sis tapi doktor scan ikut bawah baru nampak baby and heartbeat..