Bila baby mula bergerak??

Saya nak tanya, week berapa kita akan rasa baby bergerak ye? #1stimemom #1st_pregnacy

2 Balas

Ikut bdn mungkin. Sy rasa start 13 weeks. Tiap pagi perut sy mengeras jdi time tu lh sy belajar nak tahu pergerakan baby. Sampailah skrng dah msuk 17 weeks, baby mkin aktif. Bila letak tangan dkt perut boleh rasa dia gerak n tendang. Tpi xselalu dia tendang. Dia kerap bergerak pindah2 ja. Kjap ke kiri, ke tengah n kanan.

Hi sis..ms sy dlu, sy dh masuk 20weeks keatas br realize ada baby kick..tp rasanya ada org yg dpt rs lebih awal..cm sy, sy 1st time mengandung..so sy xtau yg duk rs denyutan kt dlm perut tu ialah baby kick sebenarnya hehe..kita rs cm kna jentik2 je dlm tu..rupanya tu tnda gerakan baby😅