hi mommies.. saya nak tanya, actually saya dah 5 weeks, then buat upt tapi negatif, normal ke?

upt negatif pada usia kandungan 5weeks

2 Balas

mungkin missed miscarriage sis. dapat positif sebelum time berapa minggu? cuba cek UPT lagi after seminggu?

9mo ago

dah check semula sis pagi ni? lain jenis UPT lain sensitivity dia. kalau yang 5miu/mL pun dapat samar2, bila check guna yang 25miu/mL confirm dia bagi negatif putih bersih terus. tunggu lagi 2 hari ke bagi HCG tu masa untuk naik, pastu sis check lagi sekali. kadang badan kita ovulasi lambat sikit dari biasa, kadang badan kita ambil masa nak double HCG, sebab tu ada orang memang lambat sikit dapat test positif tu.

sebelum ni upt positif ke? ada turun darah?

9mo ago

sebelum nie samar2. lepas tu test positif.. second test brand lain. takde turun darah. tapi terasa macam pregnant