Upt Mcmni

Upt mcmni perlu tggu terang ke baru cmfirm? Sbb xde rasa morning sickness..mild cramp je.konfius

Upt Mcmni
16 Balas

dah mmg clear +ve sis. kami dekat dlm tap pon xperlu guna lighting or zoom utk tengok😊 nak scan kena tggu usia kandungan masok 6@7w. time scan boleh nampak kantung. mostly nak nampak baby & heartbeat klip2 boleh scan masa usia kandungan 8@9w dan keatas. selagi xde spotting/bleeding, inn shaa allah kandungan awak baik2 sahaja. makan asid folid. sy both pregnancy xde alahan or simptom cramp. 1st baby dh masok 3tahun. yg 2nd dh masok setahun 2bulan

Dua line je pregnant sis. Tak perlu tengok sama terang atau tak. Positive ni! Morning sickness sometimes tak datang masa awal2 ni, sometimes masa dah 12weeks above tu baru kaw2. Ada yang masuk 2nd trimester or masa 3rd trimester. Ada yang tak alahan lansung sampai bersalin. Tengok badan. Apapun, Alhamdulillah tahniah mummy! All the best for your pregnancy ya.

5mo ago

Terima kasih awk..sy first baby. sbelum ni pernah dpt 2line tp kabur sgt2 sampai juling mata.tp bila pakai digital 1-2pregnant. esok tu period plak..sedih sgt masa tu.org kata chemical pregnancy.tu kali ni sy asyik overthinking je

dah clear tu...+ve tu sis.. sye pun xde langsung morning sickness .. ni tngah preggy no2 pun sama xde morning sickness ..check dari last hari pertama period.. kira dah berapa minggu .lebih kurang 7-8 minggu boleh laa scan dekat klinik..kalau awl sgt scan pun hampa nnti sbb xnmpak lagi...

insyaAllah betul double line tu .. nmpk jelas .. jgn risau psal xad morning sickness n lain² sbb bkn semua mommy akn rasa semua tu ... sy 4 kali pregnant semua xad lagsung moring sickness,mual2,alahan ap2 n sebagai nya .. Alhamdulillah .. smpailah sy melahirkan xad ap2 pon ..

Jangan lupa jaga mkan sis.. kena pantang buah buah yang tak boleh mkan sbb awal lagi tu.. mcm nanas muda, betik muda, kalau sy anggur pun xdigalakkan makan, jaga pemakanan makan folic asid

Bestny preggy xda morning sickness🥺🥺 saya yg nk mkn pn kdg mual dn munth balik. Ssh nk cri mkn msk sndiri pn x lalu nk mkn. Congrts awk prgent ne😍

ni double line. maksudnya +tive pregnant bagi saya. cuma samar2 mungkin masih baru. boleh cek di klinik swasta untuk confirm

Clear tu sis, alhamdulillah +ve. Nnti kalau dah 8 week ke atas dah boleh buka buku pink dah 🤗

terang dah tu sis.. sye smua ank X ad morning..ni masuk no 4.. period plk asyik X teratur ja..

tahniah sis. kdg mmg xde morning sickness lain lain tandanya