Bolehkah ibu hamil minum air asam keping

Untuk turun kan bacaan gula

2 Balas

kalau sy,minum air lemon suam dan air putih yg banyak utk stabilkan gula. sbb sy ada gdm,sy ambil petua ni dr app ni juga. memang berhasil. tp kena la juga seimbangkan pengambilan karbohidrat dlm hidangan seharian

1y ago

kalau dah sis diet tp bacaan gula tetap tinggi,mungkin disebabkan hormon kehamilan..memang ada sesetengah org yg dah buat strict diet tp tak berjaya. jgan risau sis,kalau doc suruh makan ubat atau insulin,ikut je nasihat doc. semua utk kebaikan ibu dan bayi dlm kandungan. sis jgn sedih,mungkin ada hikmah disebaliknya. semoga urusan sis dipermudahkan sampai bersalin kelak

Boleh je tapi berpada2

1y ago

terima kasih respon