Buku merah jambu

untuk pregnant pertama kali nya.. InsyaAllah, minggu depan 11/5 saya buka buku pink kat klinik desa.. nak tanya, masa proses buka buku pink tu lama ke ye? Sampai ke petang tak.. means sampai pukul 1 or 2? Apa je yg kene buat masa proses buka buku pink ni? #firstmom

18 Balas

Tengo keadaan kk juga kot.. masa saya buka tu pg 8am smpai 12pm juga la… masa saya tu first nurse akan amik air kencing, pasru amik darah , check hiv (isteri je), check bmi, nurse akan ceramah skit pasal bcg lepas baby lahir tu kena sign dlam buku, nurse akan check breast kite tengo ade ketulan tak, check perut, check mata lidah dngan kuku smua la, nurse bagi vitamin juga dngan tarikh nxt checkup, pastu last jumpa doctor, doctor akan scan tengo perkembangan baby, interview skit thn siap..

1y ago

oh ya pstikan pakai baju yg sng nk selak..sbb mcm sy jnis suka pakai dress/jubah...sgt x convenient ya..pakai la blouse+skirt ke..or sluar...