pliss pikirkanlah

Untuk pengetahuan ibu bapa atok nenek Jangan sekali kali bayi usia dibawah 6 bulan dibagi makan. Sangat sedih anak sekecil ini, di Usia 5 bulan sudah kena operate usus. Ususnya dipotong hanya kerana makan belum pada waktunya. Memang ada sebahagian bayi yang tidak berlaku apa2 bila diberikan makan. Tapi tolonglah...biarlah baby menangis..cukuplah dengan susu shj. fikir logik akal ye.. Kulit bayi masih sensitif. ususnya masih tdk boleh mencerna makanan dgn baik. selepas 6 bulan boleh bagi makanan lembut yg mudah dihadam *doakan anak ini cepat sembuh dan sihat seperti biasa. Amin3x kredit/sumber: agus saranto & Norhidayah Mohamad

pliss pikirkanlah
1 Balas

Msa ank sy 3bulan. Di suruh bg nestum . Sy ckp xboleh usus belum ready. Bila sy tnjuk kes baby kena ptong usus. Org tua2 jwab "alah maknya bncuh pekat2 la tu ". Berdesing taw tlinga sy. Mana nak jaga hati fmili mertua mana nk menahan ank dri dibagi bukan2. Tup2 ank jiran baby 2bulan obes nenek dia bg nestum. Trbring ja dia. Bru sdar skit fmili mertua bila ank sy crdas , baby tu xmmpu nk meniarap lg. Penat nk educate org2 tua ni. Nk disumbat mcm2.. Baby 7bulan kami pindah jauh. Lega..

5y ago

Laa senasib la kite kdg blh buat gduh laa gan laki hmmm