Jumlah Susu Yang Diperlukan Bayi Baru Lahir

Untuk ibu ayah yang baru menimang cahaya mata, mungkin anda masih belajar mengenai newborn dan salah satunya keperluan susu. Bagi newborn, kuantiti susu yang diperlukan tidak lah banyak seperti bayi 3 bulan ke atas. Jom lihat info yang kami sediakan ini!

Jumlah Susu Yang Diperlukan Bayi Baru Lahir
6 Balas

baby 3 bulan minum 3oz maksudnya x cukup ya? sbb kalau saya pam, x dapat banyak (utk hantar taska). tp kalau direct bf, byk je susu

3mo ago

cukup je..sbb susu ni bergantung pd bayi..stp bayi berbeza..ada yg minum sikit tp kerap..ada yg minum byk tp lama tempoh penyusuan..

👍

👍🏻

👌🏻

👍

👌