Mama muda

Umur sy baru 19 , n now pregnant 21w . Ramai org pandang serong sbb masih muda dh kawin . Tapi still ada yg support . Disebabkn anak fist n kurang pengetahuan pasal pregnant ni , boleh tak share tips2 nak bagi baby sihat2 je dalam perut mama ni ? Apa yg mama boleh buat n apa yg tkboleh buat ?

50 Balas

Bertuah sis kawin awal .. nti bila anak² dh bsr jln sama,org akn tnya tu adk ke anak 😂.. Mcm kwn saya dgn anak dia ,,baju maknye pn anaknya blh pakai.. mmg seronoklah tgk dorg

Pandang orang memang kita tak dapat nak kawal. Just ignore them. Kadang2 orang ni, serba serbi salah. Kahwin awal salah, kahwin lambat salah, tak kahwin pun salah.

itsokay dekk. .. biakan je.. jgn hirau kan org mcm tuhh.. sis pun kwen muda ..now dek teruskn life adek ye.. and jaga diri leklokk xmau buad kje berat

Fikir je yg baik2.. ignore je manusia mcm tu...manusia mmg x sempurna..kawen cepat pn mengata..kawen lmbt mengata, x kawen pn mengata...🤣🤣🤣...

pedulikan je sis..kita bina rumah Allah..kita sambung zuriat islam..cukuplah Allah pandang kita sis..pedulikan org lain..yg penting kita bahagia

Haha sy pun org pandang mcm tu sbb baru 18y 🤭 tp x kisah sbb anak ni bukanya anak luar nikah hehe tak payah peduli apa org ckp abaikan je...

4y ago

mengandungkan anak luar nikah bukan masalah yaa, yg apa yg jadi lepaskan. tiada hak mau buat statement bkaitan anak luar nikah, if someone mengandungkan anak luar nikah org lain tiada hak mau judge dia. sblm buat statement please fikir dlu. soal apa yang terjadi dan wujudnya ank luar nikah, itu urusan dia dengan tuhan.

Sya umur 18 tahun dah mengandung anak yang pertama jagn pedulikan kata org ☺️☺️ jaga makan dan jgn buat benda2 lasak ye ☺️☺️

Ignore je sis apa cakap2 orang...kawin awal salah,kawin lambat pun salah...biar kan sja. Skrg sis jaga kandungan dgn baik dan stay positif.

Nape org nk pandang serong? Sis ada suami kot.. Bkn nye xkahwin.. Seronok je muda2 dh ada anak.. Nnt ank besar mcm kakak adik je nnt..

5y ago

Betul tu

klu betul nikahnya betul semuanya jangan peduli kata org , benda dh halal ehh 16tahun pun dh jadi mak pun ada sis pikir positive jaa