Diameter kepala bayi besar dari umur kandungan. Kandungan 35 weeks 5 days. Diameter janin 9.22cm

Umur janin 35.5 minggu tetapi diameter kepala menunjukkan umur kandungan 40weeks. Berbahaya ke?

2 Balas

Baby besar even x ckup matang lg doc akn suruh bersalin induce jgk ke? Sonographer just ckp diameter kpl bayi x correlate dgn umur kandungan and dia suruh refer kt KK nti.. Risau takut baby ada macrocephaly sbb kepala besar

Doc ada ckp pape tak? selalu baby besar pn doc dh suruh bersalin induce. takut baby sangkut kalau dia membesar lgi.