Umur berapa anak patut diajar buat kerja rumah?
Voice your Opinion
2-5 tahun
6-8 tahun
9 tahun ke atas

6083 respon

14 Balas

saya baby baru 10m..tp mmg dr awal lgi setiap kali buat keje sye dukung die n explain apa yg sye buat...memasak pun sama...siap explain all the recipes💕

Dr umur 1tahun keatas dah blh ajar...ajar tu mcm sama2 together buat kerja...dy tlg yg simple2 lama2 anak jd independent dan rajin membantu

ajar bt kerja yg simple2..susun mainan..terutamanya..dan kemas tpt tidur sendiri...

As young as possible. They can start helping to do little things

4-5 tahun ke atas baru latih

2-5 yr #TAPSupermoms

Bile dah pandai sepah

As early as possible

pelan* lah dri kecil

As soon as possible