sunat anak lelaki

Umur brp sesuai & sgt2 disyorkan utk sunat ank lelaki.. aAdakah ketika masih bayi @ ketika dia sudah d skolah rendah? Mohon pandangan dri fakta & pngalaman..

3 Balas

utk sedikit info hrp membantu. msa sy prgi krsus nikah , ustaz ad maklum xda mslah nk khatan kan bayi lelaki wktu baby. tpy pastikan sblm baby pandai meniarap. bos sy , ank lelaki dia 3 bln dh khatan kt klinik swasta. lebih cpt baik & sng penjagaan.cuma x semua klinik yg ambik khatan byi lelaki. kna tnya dlu ya

Terpulang ..ada org suka sunat lepas bsalin so dia kecik lagi time tu tak rasa sakit dan cepat baik..klu dah besar dia akan ingat sakit bsunat tu smp bila2 dan kita pun dapat rasa jaga ank berpantang masa sunat tu mcm mana.

mcm sppu sy dia sunat ank dia masa bby lg. xigt lah pulak brpa bulan dia sunatkn. tp sunat msa bby cpt jaga n sembuh.. cuma bby akn kuat meragam skit la