Hi ,saya nak bertanya peringkat kehamilan saya yg sekarang ,Sy boleh ambil ubat batuk tak?

Ubat batuk dlm bentuk kapsul,Dan ubat selsema

2 Balas

Saya ada dengar doktor cakap, kalau ibu mengandung batuk, wajib jumpa doktor. Tak boleh main beli ubat batuk kat farmasi. Selsema pun sama, kena jumpa doktor. Kalau batuk/selsema sbb covid pulak, kena terus call cac. Covid is no joke for preggy women.

Biasanya doc suggest ubat batuk yg tak mengantuk dan sesuai utk preggy mom macam Prospan

2y ago

🥰