Bertanya

Tumpng tanya semua yang pengalaman. Wife teringin tomyam thai. Baru dalam 6-7 weeks. Boleh mkn dak?

1 Balas

Boleh je makan tapi makan berpada2

4y ago

Yupp takde selera pun normal. Tapi jangan skip folic acid dan vitamin2 yg kk bagi. Try makan buah2 dan sayur. Kena try and error bila bab makan ni. Make sure tomyam tu jangan pedas2 sangat. Takut perut pedih sebab time pregnant perut senang berangin. Takut ada gastrik. Kalau lepas makan tomyam tu ade sakit perut, nanti jangan makan lagi untuk next time. Tggu kandungan dah besar sikit, baru makan lagi.