pergh dia punya sakit bukan kaleng kaleng

Tuk kali ketiga den masok ward tuk 38w. Ari tu masok time 34w & 36w sakit dia time kat rumah je. Bila masok hospital tak rasa sakit. Hat kali ni dari rumah sampai hospital sakit. Rasa senggugut rasa nak berak rasa senak rasa gastrik semua ada. Harap kali ni sakit betoi la nak beranak. Penat la ulang alik. Ni nak datang pon amik masa betoi ke idok sakitnya. Tapi dok rasa semacam je sakit dia. Tak macam ari tu. So pukul 3am pon terkedek2 pergi hospital. Tapi tak puas hati sebab tak dapat masok wad kelas 2. Penoh plak ? penat je laki aku buat surat GL. Suda masok wad 3 juga. Takpe la. Doa2 kan la den semoga dipermudahkan & cepat bersalin. Macam tak sanggup rasanya sakit lama2. Baru 2cm buka sakit macam apo lagi. Tah camne sakit nak beranak tu. Dup dap dup dap. Tik tok tik tok.

pergh dia punya sakit bukan kaleng kaleng
35 Balas

Sis sakit contraction cmna ya.. sy dh 2 ari turun darah skit tp xde contraction. Pegi hospital pun jalan xbuka lg n doc ckp sy ni lambat lg nk bsalin. Tp ari ni sejak ptg td sy sakit mcm segugut 15 mnit skali. Skrg dh 10 mnit skali. Cuma sakit dia xsmpai sminit n sy still boleh tahan. Sy xnk gi hospital slagi xsakit kuat sbb nnti pegi2 sama je sy kena balik. Skrg sy 38w2d

Hr tu sy masuk wad pn x dpt kelas dua. Terpaksa msuk kelas 3. Dh la kelas 3, katil extention plak dia bg. Katil sy dia letak kt laluan je. Dgn panas nya, xde tmpt ltak barang smua. Nsb baik masuk 1 mlm je. Hrp bersalin nt dpt msuk kelas 2. Semga dipermudahkan utk bersalin. Amiin.

Gl tu xpe nti ward klas 2 kosong, awak msuk jgk nti.. sy pun hrtu lpas bersalin duk kejap klas 3, kosong nti diorg tolak msuk ward 2.. moga urusan awak dipermudahkan.. sakit mcm tu dh tanda2 nk bersalin dh tu.. selawat byk2 moga dimudahkn urusan..

Hosptl gov mmg xleh pilih clas..ikut tempat kosong depa letak kita..atas nasib la kalau kosong dpt la clas 2.sy anak first dpt clas 2 sbb x penuh...anak nombor 2 dpt clas 3 sbbasa tu wad penuh..huhu..semoga di permudahkan urusan awak

saya pulak baru 30 weeks pregnant tapi malam aje tiba tiba perut memulas cam nak berak tapi tak nak berak pulak. confused takut semua ada. sebab baby firts tak ara pengalaman kan 😭

4y ago

Sama la..sy pn baby fisrt,baru 31 weeks..xde pengalamn tpi malam2 perut ni mengeras,memulas smua ada..xblh tido pn satu hal jgak..geram je tngk orng seblh tido siap berdengkur..

untung sis, dh dpt sakit awal, dh bukk laluan,, sy g spital bru ni, sbb due 29/2,,sakit dh ada,, baru bukk 1cm,masalh baby besar,,, aduh, smpi skrg xde tnda

Semoga d permudahkan bersalin...Aamiin.... Saya da 39 week 3 day sdh...tp belum ada apa2 tanda lagi.... Doakn saya juga ya...

Semoga dipermudahkan sisssss. Nebes pulak kita bacaaa 😂😂😂 sbb kita pun bby dok ngeras je ni. Dah la ada kat luar kawasan ni...

Penuh 2nd cls mintak 1st cls. Xde jugak ambik fpp xboleh jugak g swasta ambik vip room. Rm600 ke atas satu mlm depends pd hospital

Semoga dipermudahkan...saya pun dah 36 w 5 hari...tggu masa jgk ..dah xlarat nk jalan lama2...