Gastrik

Nak tanya sapa kat sini yang pregnant selalu kena gastrik?saya hari nie sampai kena g hospital dokter cucuk buat masok ubat..tapi bila balik rumah still rasa sakit lagi,makan ubat pon tak berkesan?

4 Balas

Sy dr awl pregnant sampai nak bersalin ada gastric , elakan mkn pedas2 berminyak kafien jgn mkn lambat , sediakan gaviscon double action dlm rumah , amalkan mkn 3 biji buah kurma seblm tdo ,buah kurma bgus tok meneutralkan asid dlm prut dgn tok hb

4y ago

Terima kasih👌🙂

Sye. .dri awl pregant smpi 4bln++. .mmg kalo pregnant kne gastrik. .sbb mmle pregnny x lalu mkn. .mkn mntah mkn mntah. .mmg lmbik abs bdn. .skng pon kkdg rse pdih hulu hati. .

4y ago

Take care mommy 😍🥰

InsyaALLAH mudah2han..tabah utk si kcik bkal lahir nty. .😍🥰

Semoga cpt sihat..