Sedih dan give up

Ttc 1 tahun 2 bulan, 2 kali keguguran. Dah macam2 supplement cube tapi belum ade rezeki saye. Kadang rase sedih dan give up 😭

27 Balas

try urut pangkal rahim.. sy ttc 3 tahun..2x sy urut ikotkan 3x sy pergi 2x je.. sy urut suami pon urut.. mmg mcm nak mampus bile die tekan rahim betulkan rahim kite tuu mmg biru2 seminggu belum tentu baik sakit tuu… sy xde mKan supplement pape pon…x lame tu ahlamdullilah pregnant..time mengandung pon xde pape masalah turun darah ke apa.. now 33 week.. nie pengalaman sy..

jangan giveup sis, insyaAllah sampai masa ada rezeki sis.. sy dlu pn mcm tu, nk dpt bby no 2 takes time sikit, tp tak pe mengenangkan masa tu zmn covid mencanak.. so sy tenangkan diri, kerap bersama suami, makan buah2 and sayur, doa sungguh2.. alhamdulillah lekat.. sis boleh follow doktor2 yg xplain pasal ttc, tips2.. insyaAlla kene yakin sis..

sy 3x da gugur tiap2 tahun sy gugur, kali ke 3 sy smpai jmpe kaunseling ambk mase jgk lar nk buang rasa sedih, lama2 sy redho je mgkin Allah nk uji, tiap 2 bulan akn jmpe doc pkar sy nyaris nk buat iui tp dgn kuasa tuhan x smpat nk buat sy pregnant semula jad dlu 3x tu npk kantung x pnh pon npk janin kali nie tuhan nk bg sy tgk ade janin

dia jgn pernah give up masih awal lg..Sye 12thn kwin,2 kali gugur 1kali meninggal Mase pregnant 23weeks.. alhamdulillah skrng sye pregnant 32weeks..bnyk kn doa,sbr dan percaya pd rezeki Allah SWT.. Sye doakan sis n suami dikurniakan zuriat y Soleh n solehah.. aamiin2 YRA.. sentiasa pkr y baik2 saje ye sis..

instead of supplement, better sis peg checkup je.. sye x tw prosedur kt klinik krajaan mcm mne tp klu nk snang swasta la.. ade hospital yg offer test ksuburan utk husband n wife.. klu pmpn slalu scan la nk check rahim ok ke x.. ade cyst ke fibroid ke.. klu laki check kualiti sperma..

Sabar ye puan. Rezeki ni tak datang lambat, tak juga datang cepat. Tapi percaya, rezeki datang waktu yg tepat. InsyaaAllah bila dah tepat waktunya, ada rezeki puan. Syukur puan dah ada anak syurga. Semoga dipermudahkan urusan🌹 Aamiin ya rabb

jgn give up sis. in syaa Allah de rezeki tu. bnyakkan berdoa mintak pd Tuhan. mcm kawan sy ttc 9 tahun, byk kli kcewa sbb kguguran tp akhrnye Allah bg rezeki pd dia dan dh slmat dh timang chya mta prtma bru2 ni..

sbr sis,sy 3kali gugur last sy p mengurut n bidan tu ckp rahim lemah n dy urut2 bln 4 lekat....sy berurut bln 2 dmn jugk laa lps berurut tu..😂😂 sbb urat semua kembg..msa gugur sy pntg sndri xbrurut pun

sebelom nak ambik apa2 supplement, awak dn husband ada jumpa doctor tak? bukan awak sorg kena p. husband pon kena p.. utk check both. dn doctor boleh advise apa yg perlu awak buat

2y ago

betul cakap puan lily tu. bahaya tau ambik supplement sebarangan ni. apa2 jmpa doctor minta advise ya☺️❤️. semoga yg baik2 utk awak dn husband awak

sama kadg rasa give up org selalu bertnya pasai anak kdg benda tu blh but kita stress.. tpi sabar sbb rezeki Allah yg atur sis.. doakan sya juga dikuniakn zuriaat😊