Boleh ke lasak pada trimester pertama?Contohnya angkat barang berat atau bergerak pantas kerja2 rumh

Trimester pertama

5 Balas

First trimester la paling kena elak angkat berat. Saya masa 8weeks tak angkat berat pun cuma kemas rumah. mnyapu, cuci jamban , jemur kain tu je, petang tu tba2 eh spotting. kluar darah coklat . sikit. Terus pgi klinik utk check n scan baby balik. Doc ckap sya tk boleh buat smua tu dulu, kena bedrest banyak2 and makan ubat kuatkan rahim. Semjak tu, sya jarang dh buat kerja2 tu. suami je banyak buat

Jangan sis. Sy frst trimester berjalan sungguh pergi phuket. Balik rumah buat itu ini. Badan kita mmg kita rasa kuat. Mggu ke12 bleeding. Doc suruh rehat semnggu baring. Alhamdulillah baby ok. Jangan kasar2 ya. Semoga baik2 sahaja untuk u

elakkan. especially angkat barang. u dont know what happened next. kerja rumah nk buat pantas ikut suka hati tp hati2.

2mo ago

alamak sy selalu angkat ank sy yg 9kg .. skrg masuk 11week..takleh nk relax sbb ada anak kecik.. sampai sakit belakang.. harap² kandungan okay ..esok dh p scan

Sy dh 12 weeks pun nurse pesan jgn angkat berat2

jangan angkat berat...