Trimester pertama

Adakah gastrik akan bertambah teruk apabila mengandung pada peringkat trimester pertama?

2 Balas

Yes. Kena mkn awal waktu. Sikit2 tp kerap baru perut tak masuk angin. Bila perut masuk angin ibu akn jd mual dn bila mual ibu akn muntah. Jgn mkn benda2 yg brminyak,kari dan masam dan yg boleh menyebabkan perut berangin. Sy ada gastrik spnjg kehamilan sampai bersalin.

4y ago

Sy ada ambil mknan sunnah, lma2 jd bosan... Xpe sy cuba utk mkn lg demi baby 😊... Skrg byk mkn buah manis2 yg msam sy elakkan..terima kasih ats perkongsian ye Saraa

mmg ade gastrik ke

4y ago

Kna mkn kerap... Sblm mkn sy akn ambil ubt tu dlu... Terima kasih Azlina ats perkongsian 😊