Turun Berat Badan

Alhamdulillah saya tengah mengandung anak pertama.. Sudah masuk trimester ke-2. Saya ada masalah tentang berat badan yang sangat ringan 39kg daripada trimester pertama lagi? ? Kawan semua ada tips & cadangan untuk naik berat badan dalam kadar segera?

7 Balas

Awak minum laa susu, sy dri awal2 preggy minum susu smp laa msuk 7@8 bulan dh xselera dh nk minum susu, mula2 preggy tu berat 39kg je nurse smp ckap ringan nye, sekarang dh 53kg, 36minggu 😅 ,, selera makan ok x? Bykn makan buah2

Mkn tgh mlm..😂 sy ni pun trimester ke dua..terlebih berat naik 8 kilo sebulan lol..haha esok kena minum air gula 😂 and lps mkn jerr sy suka mkn icr cream tk lepas..but now ni sy tgh control...

Sye pon awp2 ade mslh berat bdan mse preg. Dri 47kg trun jdi 43kg.. Sye amalkan susu pgi, ptg (extra) n mlm seblum tido.mkn la ape2 pon utk alas perut ..roti,oat,biskut,mee or lain2.

Sya dulu mcm tu dan sekrang naik 40lbih... Dh trimester ke 2. Cuba sis minum susu bnykkn mknan seperti dging,ayam... Nnti takut sis kena jumpa doktor pemakanan nnti...

Elak makan makanan yg menghalang penyerapan zat besi waktu makanan utama (breakfast, lunch, dinner)

Kerap makan,tapi kuantiti yg sikit2..pastu minum susu kurma

Mkn sikit2 tp kerap

5y ago

Sama2