Salam nak tnye MCM mne ye NK trunkn kuning ank.. da mcm2 Cara guna xjalan😭😭 skang kuning da 298

Toloong la 😭😭😭😭

7 Balas

Saya baru2 ni, baby kuning 288, lepastu turun 244, semalam check dah 177. Saya mandikan guna herbal teh cina lepastu bg susu formula, selang seli dgn susu badan. Saya bg susu formula sbb doktor suruh. Lepastu saya pakaikan BALM. Tidur jgn tutup lampu.

Sis nak turunkan kuning anak 2 cara je. Penyusuan dengan phototherapy. So fokus pada penyusuan sahaja. Jaga jadual susu setiap 1-2jam. Jangan culas. Kena kejut baby bangun untuk menyusu. Set alarm supaya alert dengan jadual susu.

Anak 2nd sy tak mkn apa2 jamu pun banyak menyusu berat naik elok tp anak tetap kuning smpai 2bln. Yg penting kejut dia, bg susu & jgn bg dia berpanas sgt mcm bedung terlalu tebal. Ikut je appointment utk follow up,

1- elak mkn jamu 2- elak mkn halia 3-jgn minum air kunyit 4- buka lampu bilik 24jam biar kn bwh lmpu 5- kerapkn bby minum susu

Kalau ada bajet sewa lampu fototerapi tu. Pastu malam jgn tutup lampu.

cuba try nahla balm...ramai yang guna n berkesan...ada jual dkt tiktok...

Pergi kedai cina beli ubat utk bby kuning pastu mandi kan dia,