Sakit gigi

Tolonggggg2... Sy preggy da 27 wks. Skrg Gigi kapak depan ni berdenyut2 ngilu.. seriuss Tak tahan dah. Ade petua Tak nk buat ape bagi hilang sakit gigi ni 😭😭😭😭

1 Balas

27 week dah 3rd trimister kan? apa kata tanya klinik yg awak buat cek up kehamilan dan dentist. kalau setakat cek gigi setahu saya ok lagi utk 3rd trimister. Yg rawatan tu memang kena tanya doc/dentist. sementara tu, kumur air garam bg reda. dan cek kot2 ada bendasing (sisa makanan ke) kat celah gigi yg sakit tu. kalau ada, buang guna pencungkil gigi atau floss

2y ago

aduhhhhh... masa cek up buku pink, tak ckp dgn dentist ke masalah gigi yg bertahun tu? gigi sakit tu sbb hormon juga.. so ambil kalsium 2/3 gelas susu sehari. thats why rutin KK akan cek gigi di awal kehamilan utk elakkan masalah gigi semasa hamil. apapun puan, moga cpt sembuh ya