Sakit GIGI

Ada petua utk kurangkan saki gigi tak?Berdenyut2 pulak mlam2 ni Arghh?? Boleh ke makan ubat sakit gigi Hurix yg ada jual dipasaran tu ye?

12 Balas

Try makan obical. Saya pun kena masa minggu belas² lupa sudah. Nak dekat seminggu tahan sakit. Kumur² dengan air garam, kemam bunga cengkih, tak kurang juga. Search dekat group ibu mengandung & Google, ramai ibu² yang share makan obical. Alhamdulillah dah masuk minggu 20 gigi dah tak rasa sakit. Kalau tak asyik berdenyut² sampai sakit kepala. Panjang pulak taip 😅

4y ago

Ye btl sis, sy dh cbe gna cngkih, mmg muharab👍😊 dripda ambk ubt sbrng baik ambk dri bhn orgnik ja.. Slmatt😇

Try kumur dengan oradex warna biru. 2-3 hari ok dah, berkesan bg saya. Kalau dah di trimester kedua, better jumpa dentist. Check gigi. Kot gigi berlubang kena tampal atau perlukan rawatan scaling. Minum susu untuk tambah kalsium kita, takpun makan je pil kalsium

Sy dh 3rd Trimester, x tau blh dak cbut @ tmpal tu.. Dia pny sakit thap Berdenyut2 tngkap pning kpla tu, tkut plk bp yg naik adehh😥 niway tq for the info ya👍😊

Sa hri itu 14 weeks parah skit gigi nk cbut x boleh.. Sa ambil kapas putih kecik bumbuh garam sikit sumbat lubang gigi syukur hilang terus skit2 now 33 weeks da.. Cuba la 😊

1y ago

Untuk gigi berlubang ke ni

Saya kalau sakit gigi saya cuba dulu kumur kumur dgn air garam. Buat air garam tu guna air suam. Kalau sakit gusi bengkak pun alhamdulillah terus kecut.

4y ago

Ok sis blh cbe jgk ni, thnks 😊👍

Kalau sya letak vicks kat gigi tu ngan gusi,jgn telan..ludah ya..tu ja paling mujarab sya rasa..senyap ulat tu terkena ubat vicks.

Sis try yg ni..cari kat farmasi...sy guna ni jaa..sykurr smpi skg x sakit da gg klu kerap guna bila sakit..lg 1 rajin brus gg slps mkn k..😍

4y ago

Aah sy gna ni bru ok skit,😊👍

Klau gg b'lubang,tumbuk garam+bunga cengkih&tampal d gg

4y ago

U r wlcome.. 😊

Tumbuk bunga cengkih .. sapu pada bhgian yg sakit

4y ago

Alhamdullilah..

tkleh minum ubat kena jumpa dokter dahulu

4y ago

Ok, sy pn x brni mkn ubt sbrng pn.. Tu tny kot de cra yg blh mmbntu😇