stress

Tolong sy,sy stress...sy bru mgndung 8w tp sy muntah teruk sgt smpai kena drip air 8botol..sy tak blh tidur mlm,perut sy tk slesa walau mcm mne pon gaya sy cuba buat...apa perlu sy buat?sy trauma..sy dh rasa mcm tknk bby ni..tp xde spe mnyokong sy . ...sy dh xtahan😭

34 Balas

Sama la saya 8week muntah terus perut tak selesa..tidur mlm susah kadang smpai 4 subuh tiap mlm cmtu..mana bangun pagi kena urus anak lagi yg 3org..anak sulung dan no2 pula istimewa syukur yg no3 4tahun banyak membantu juga..ya la dulu mengandung yg 3org ni alahan smua bab makan ok ja..tapi saya klau stress dengar lagu dekat speker😂ikut la menyanyi sekali biar sumbang

4y ago

Sy jd emosi bila jd mcm ni...nk nangis je rasa

Sabar ye.. Saya pon pernah alami masa prannt ank no. 3. Mmg x de selera muntah truk, kne drip lg. Tdo pon bleh muntah. Ape yg rasa bleh mkn tu mkn je utk hilangkan rasa prut kosong tu ye. Mkn la ape saja yg rasa teringin. Yg pnting hilang angin dlm prut tu.. Peritnya rasa tu.. saya faham. Take k.

4y ago

Thank you..sy harap semua ni cpt blalu

Sbr byk ye sis.. Jga emosi.. Igt baby. Jgn stress nti baby stress jgk. In sha Allah lps 1st tri alhan akn krg. Lain org lain alahan. Sis kuat ye.. Saya phm. Saya dlu tiap mgu kena warded n drip. Be strong sis. Org ckp alahan kuat ni xde risiko kguguran. Positive ye. Be strong mommy :)

4y ago

Sama sis. Xyah segan semua ibu melalui :) in sha Allah lps slmt bslin nti sis akn rindu moment tu. Be strong ye :)

Sy dulu alahan pun teruk. Muntah2 teruk. Makan ini itu x lalu. Ditambah hb sy low, pernah sampai 8 n sy kena masuk wad😔 tp bile sy dah rase pergerakan bany, sy rase jatuh cinta kat janin sy♥️🤗 happy mom... jgn stres yee sis♥️

Jngn stress2. Jngn risau. Saya pon sama sis😊😊 msok hsptl drip air. Perut skit ter amat sngt. Muntah non stop. Mkn tkblh. Minum tkblh. Alhamdulillah skrng dh 15w beransur pulih. Loya pagi ja. Makan smua dh okey.😍😍

4y ago

Sy harap beransur cepat semua yg sy rasa ni

Sabar sis.. sis kena kuat.. cuba ambil ubat tahan muntah, doktor kk ada bagi tu @ kat klinik swasta.. pejam celik insyaAllah hilang alahan.. org lain mengharap sgt nak mengandung.. insyaAllah ada hikmahnya.. manatau sis mudah bersalin nnt..

4y ago

Harap cepat la berlalu..sy dh xsanggup rasa mcm ni

Ya sye pon.. smpai trdetik siksa nya mngandung. Sye gi klinik dokter bgi pil tahan muntah yg sesuai untuk pregnant.. then lelama tu ok xkerap muntah. Sbar ya.. jgn selalu fkirkn soal muntah tu. Cuba rilex, sabar tau..

Bersabar sis,dulu saya smpai 4 bulan tak lalu makan,mntah2 smpai lesu badan,kena drip air kat hospital,tpi alhamdulilah skrg saya dh sihat,alahan mula2 je,sis bersabar ye💓😘alahan kemngkinan

4y ago

Doakan sy juga ya

Di awl kehamilan memg mcm tu..kakak sye 4 org ank mabuk truk smpai brsalin..rezeki dari tuhan tak baik ckp mcm tu..ksian baby..pjuk baby supya bole trima mknan..lapik prut dgn bntal yg lmbut..

Shiannyer awak.. Mmg mencabar bile morning sickness teruk sgt.. Sabar k jgn ckp mcm tu xbaik sian baby... Kejap je lagi insyallah lps ni kurang sikit sbb awak bru 8week kan... Kuat tau..