berat mantain

Tolong spe2 yg thu....berat sy mntain je....ad x mknan k or ape2 yg bleh tmbhkan berat badan sy???

17 Balas

Berat maintain ni ssh jg, doktor akn refer pada pakar pemakanan, kita pn jadi risau huhu. Xpa sis sy pn sama juga, sy dh masuk 7bulan baru berat naik tu pun 0.5kg je tp baby dlm perut berat tetap normal.. as long as baby berat normal dan sihat, its ok. Tp amalkan pemakanan seimbang.

Sy pulak naik je xde yg turun...msuk cek up 7bln pecah rekod naik 4kg trus kne opmentinum gula kli ke 3 n warning berat over +1.5kg...dan ukur perut pon over 2cm..emmm..da cuba kwal mkn tp hati pedihhh...😭😭😭

sis berapa bulan? sebab saya berat bukan maintain saja.. tpi makin turun utk awal kehamilan.. doc kata normal sbb awal kehamilan kkdg2 x de selera sbb loya and muntah.. tgk makanan fav pon jadi rasa nak campak je😂😂

4y ago

Booking buku pink hngga la 15 minggu....maintain....

Xpe berat maintain sis.. Baby dgn mummy sihat xpe je.. Saye baru naik 2kilo masuk 5bulan ni .. Sbelum ni maintain je dari buka buku pink.. Harap nye berat ibu xnaik bnyk,6ti susah nk kasi turun lepas branak.. 😁

Normal sis. Sye masa mengandung 53 kg je smpai 7 bulan Lps 7 bulan naik mendadak 63 -70 😅😅 smpai lah bersalin. Naik mendadak smpai minum air gula. Tpi bby okey je berat dia lhir 2.84 kg

Berat saya masa baru bukak buku.. Bulan lps la kan,, 63.2..ari ahd ritu check 63. 5😅 same jgk.. Naik skit je. Tpi berat baby ok.. Xpe jgn rsau. Kerapkan makan je

Untungnyaa berat maintain. Sye berat tiap bulan naik 2kg smpai kene bebel je ngn nurse 🤦🏻‍♀️ makan mcm biase je, entah laa knape senang sgt naik berat

Awak dah berapa bulan? Saya 5 bulan pertama berat maintain jeee kalau naik pun 0.5kg je. Tapi masuk bulan ke 6 tetibe naik 3kg HAHAHA tanjat gegurl

4y ago

Semnggu lg...nk msuk 4 blan....dri booking bku pink hngga skrg...mantain....

Xpe berat ibu x naik asalkan berat anak 👍👍👍.. sy prgnnt dh nk ujung² ni dlm sekilo due je naik..

Sy pon mntin ugk p doc ckp normal lau awl2 skrg dh 5buln bru naik bert kit