Kulit kering

Tolong .. kulit anak saya kering sngt smpai berdarah ni..kenapa jdi mcm ni dan nak letak krim apa..segala lotion dah sy letak

Kulit kering
13 Balas

sis..try hold dulu bagi sapuan lotion and sabun tu dlm seminggu dua... takot bby x tahan or allergic. baju baby semua lampin ke sluar ke ... cuci dengan detergent khas utk bayi ya sis..try and error sis tapi kalau masih lagi mcm ni berpanjangan sis kene bawa ke hospital ya dptkan pengesahan doctor masalah kulit apa.. doctor sure nnt akan bagitau.. saya doakan urusan sis dipermudahkan ya . amin.

Anak i baru kena ni. I bawa pergi clinic dr bagi ubat sapu. Ubat tu ada steroid tp sikit sgt, and sesuai utk baby. Texture like lotion. Pakai seminggu dh baik. Bawa pergi clinic biar dr yg prescribe. Bukan apa kalau beli conmercial punya takut tak selamat utk baby

1mo ago

Syera i area taman desa kl. KB child specialist clinic. I pergi since anak 1st skrg dh 7 tahun sampai la anak 2nd. So far mmg serasi lah clinic tu dgn anak2

Stop dulu segala lotion, sabun, minyak, bedak, sabun basuh baju yg biasa guna. Tengok apa perubahan. Umur Anak lebih 6 bulan, beri minum air kosong secukupnya.

Sis saya pakai ni. Ni ubat dari klinik pakar kulit bagi. Anak saya dekat lipatan siku dia jenis kering sampai berair. Dh pakai cetaphil semua. Bila try ni sekejap jer baik

2mo ago

Tq share

Try mix lotion dgn oil contoh macam offspring wonder oil mix loccitane lotion (ni suggestion product based on apa yg sy pernah guna) sapu setiap kali lepas mandi

Dah jumpa doktor tak? Maybe ni eczema. But please elakkan steroid ya. Lagi mudaraat nanti . Mak kena jg pemakanan anak andnif still bf, jg pemakanan mak.

2mo ago

Ya. Kena try n error.. Sbb tu mak kena jg pemakanan dlm tempoh bf ni.. Mak salah makan. Anak yang kena.. Hehr

Haritu baby saya kulit kering mengelupas saya pakaikan dia bzu bzu cooling lotion tu alhamdulillah ok terus. Ikut kulit baby juga kot..

try QV mandian dan losyen sis. saya eczema jugak alhamdulillah ok sket kulit. tapi qv mahal la..

2mo ago

saya guna qv intensive/dermcare. better dari yang biru biasa tu. utk baby pun ada

Saya pun mcm ni.. Saya stop mandi pakai ape2 sabun Alhamdulillah dah hilang

2mo ago

Sy pun stopkan sabun

Saya pakai snowcream Yg strawberry tu. Alhamdulillah menjadi.