hai semua... kenapa kulit kepala baby sy jd kering...

hai semua... kenapa kulit kepala baby sy jd kering... kalau sy letak losyen sebamed boleh tak...

hai semua... kenapa kulit kepala baby sy jd kering...
22 Balas

ni name ny kerak kepala sis bkn daki. kerak kepala ni brlaku krn kelenjar peluh bayi blom matang. sbb tu dy jdi kerak mcm tu . awk sapu je minyak kelapa dara tiap ari smbil gosok pelahan pkai kain bersih . lame2 nt ok la . sy 3kali beranak ank2 sy semua mcm tu kepala . bnd ni normal brlaku pd bayi bru lahir.

Sis sapu baby oil.. Pastu bile nk mandi sye byase lap pakai wet tisu bg dea tanggal pastu syampukan time mandi.. Buat tiap2 hari lama2 elang hehw

4y ago

Sama2 sis hehe

Boleh guna skeenz balm dan kalmy lotion dari tasneem khas utk kulit yg bermasalah.. http://www.wasap.my/+60142659754/tapskeenzkalmy

Kna try and error..cba mnyak baby tgk kot2 serasi..klu msih xok bwk gi klinik checkup maybe ada krim yg ssuai..

Letak minyak zaitun pun boleh...jangan tutup sangat kepala baby. Biar kena angin sesikit .. nak tutup area ubun ok

4y ago

Okeyy.. Terima kasih.. Nnt kita cuba petua nuhh...

Mungkin itu daki mcm anak sy waktu baby. Cuba sis letak baby oil / minyak kelapa dara

ni normal.. sis ltak minyak bby oil je nanti dia ok.. selalu sikit pki sikt lembut bulu2 tu

4y ago

Terima kasih er... Ingt sebb. Syampuu die..

Bkn kring.. Kpla bby bdaki.. Ltk bby oii. Pas 2 sapu plahan2. Nt ilng la

Sapu baby oil pastu gosok prlahan2 dgn tuala nti bersih jgk

Sama la mcm anak saya.. Last² saya cuba sapu minyak kelapa ☺️

4y ago

Mungkin kena rajin sikit sis. Saya pun baru² lagi sapu.. Minyak zaitun pun rasanya ok sis 😊