urgent

Tolong bgi cdgan ubat yg sesuai tuk mmbuang rase sakit sgt nk mmbuang lepas brsalin .

21 Balas

Klu utk sy laa kn,first doc bgi ubat minum,lact ke ape ntah nme dia utk cairkn najis.. Tpi bgi sy ubat nie xberkesan.. Mkn ubat nie dh byak dh tpi still xleh nk mmbuang, n sbbkn ubat nie jgak sy terteran time nk membuang n buatkn jahitan sy trbukak.. Tpi time nie,still najis xmo kluar.. Then doc suggest ubat cecair masuk bwh,alhamdulillah terus mmbuang..

Bykkn mkn sayur & buah yer mommy. 😉 Jgn takut2 nk membuang, sanggup tahan pulak.. Lagi bahaya. Boleh bleeding. Sebab tahi tu akan menekan lubang dubur dekat bhgn jahitan bersalin tu. Its happened to me when im 1st deliver. Punya takut rasa sakit &ngilu time membuang. Cuba la tahan. Sampai tahi dh berkumpul, i bleeding xhenti. Smp 6-7 pad 1hari. 😒😣

5y ago

Kalau takut benda tu jadi dekat awak.. Jgn buat benda yg sama sy buat. Jgn tahan2 kalo nk membuang. Lepaskn je hajat tu. Mmg sakit.. Tapi sikit je. Awk kene kuat. Jnj badan sihat. Luar dalam. Xda masalah jgn cari masalah. Ok mommy.. 💪💪💪

Mimpi ngeri ibu2 pas bersalin...sya pn sma gak..sakit sembelit tu sampai terketar2..dahla czer..nk meneran takot..pasrah je la duk dlm tandas sejam lebih..hadoiii...minum lactul x berkesan..air masak berliter minum..tp still sembelit..sabar ye ibu2..

sy nie hari ke 10 dh bsalin. g klnik dc suh mkn ubat dn beli ubat kt fmsi untuk cairkn najis 2 botol dh hbis daa. tp xnk berak juga. najis keras smcm plk xnk kuar. hari2 dic tnya awk dh berak ke? adehhh

5y ago

Kan skrng sy bykkn mkn buah betik gn pisang kurang laa ckit rase sakit bile nk mmbuang

Slalunye sakit nk membuang sbb kte takot2...nnti jd sembelit...tu lg sakit.. klu pertama kali rse nk buang tu...trus jek...jgn rse takot...sakit sikit jek..nnti ok da

Macam saya, masa appointment anak kat kk, saya bagitau doktor yg saya susah membuang. Doktor tulis prescription hantar kat farmasi, dapat ubat cairkan najis.

Kalau nk cpt gune enema sumbat dkt tmpat mmbuang press..kmdian bebrp second sis blh mmbuang dgn jaya nya..leh bli dkt farmasi tuk pam org dewasa

Saya makan ubat yang ayah saya belikan dekat farmasi.. Ubat cair najis.. Mmg berkesan.. Makan 2 biji..sehari..mmg lawas..

Sis cuba phytonatal NR , saya bersalin czer dan makan phytonatal sehari 3 biji Alhamdulillah lawas .

Sis beli novalax dkt pharmacy. Saya dua2 anak makan tu je. Rm3 sepapan dkt caring pharmacy