40 weeks ,Raya Kedua

Today dah cukup hari tapi still tkde tanda yg btul2 nk bersalin, sakit pon on off je. Lendir darah pon tkde cuma keputihan je. Kalau mcm tu nanti doc akan induce ke?

3 Balas

Doc dah bagi tarikh untuk serah diri ke sis? Biasanya masa serah diri tu doc akan check laluan, kalau dah ada bukaan doc tak induce dah. Tapi kalau tak ada bukaan, memang kena induce. Sis kena banyak berjalan, buat senaman squat dgn jalan itik. Saya anak ke2 kerap buat senaman squat & jalan itik, masa serah diri jalan dah buka 3cm tak kena induce.

2y ago

Thanks sudi jawabb sis 😊 maaf lambat. saya belom check bukaan lagi.. 5/5 repeat scan then doc ckp akan monitor ctg. Then bru bg thu next plan. Saya dh byk brjalan, buat kerja itu ini smpai org risau tgok 😆 Doakan urusan sy dipermudahkan ye

Doc akn bg tarikh extend due... kalau sampai tarikh extend tu xde tanda jgk... myb kene induce la... pengalaman sy jgk overdue 4hari... hehe xsempat induce sebab dah keluar tande lendir darah.. 😊

2y ago

Same2... 😊nak cerita sikit pengalaman saya mase overdue... 🤭 saya cuba makan nenas malam hari.. hehe myb asbab atau mmg dah sampai mase baby nk keluar kan... esok pagi subuh keluar tande2 lendir campur darah... pergi spital cek 4cm.. kul 8 masok labour... 12 tghary,alhamdulillah keluar seketul baby girl... dah 5tahun sekarang... hehehe nie saya cerita je tau...🤭😀#jgntirumacamsaya🤫😁 #badanoranglain2taksama.. 🙂

Just ke hospital dlu, klu masih xde apa2 dktr akn bg extend 7 hari lg xsilapnya.

2y ago

Hai thanks sudi reply 😄 tu la 5/5 ni nk p jumpa doc semula, Harap semua dipermudahkan. Dah overdue masih aktif beraya, baby suka dok lam perut ni kot 😆