Perkenalkan makanan

Hi, tmpg tnya baby sya dh msuk umur 6 bln...blh bg mkn dh ke atau kna tnggu jmpa misi dulu? Baby sya prgi untk cuck lpas raya ni...

7 Balas

once baby dh masuk 6months, boleh je mommy perkenalkan mknan pd bby..tp sebaiknye perkenalkan satu persatu.. if mommy nak bg anak makan bubur nasi..bg dia makan bubur nasi kosong sahaja..tujuannye utk bg usus anak start working secara perlahan lahan..if nak bg anak puree, pilih la satu jenis dahulu. pencernaan bby masih di tahap lemah tkt kalau drastik sgt bby boleh sembelit ☺️

4y ago

Okay terima kasih..skrg sy try bg bubur kosong dlu

kalau dh msuk boleh dh start bg makan.. tp bentuk puree dulu lah jgn trus solid

4y ago

sama2😊

Baby dah masuk 6bulan dh boleh terus bagi makan. Tak perlu tunggu checkup.

4y ago

Okay..trima ksih ya

Da boley bagi mkn da tu

4y ago

Okay..trima ksih ye ats info

Boleh bha kalau kau😀

4y ago

Okay...trima ksih atas info

Bole dah bagi makan tu

4y ago

Okay..trima ksih ye

Bole sdah bgi

4y ago

Okay2...terima kasih ya untk info