assalamualaikum momies ! boleh share cara cerai susu

hi , any tips tak utk cerai susu for bby 1tahun and suggest susu formula apa yg ssuai utk bby sembelit . Sbb since lahir dah ajar formula tp mcm smua tak serasi and more thing dia jenis susah yak ? so how ? thanks Ps : I dah try enfalac gentle ease , s-26 gold progress , lactogrow

2 Balas

hi mommy , blh share cara² bg susu formula utk pertama kali baby umur 1 tahun? masih buntu susu apa yg sesuai ! ada tak dkt sini pernah bg dumex soy ? share la 🤗

Susu formula sy tak tahu suggest apa. Tapi kalau sembelit, boleh cuba air prune.

4y ago

Buah prune. Jenama sunsweet tu. Mommy rendam dalam air semalaman. Lepas tu tapis. Bagi anak air tu. Kalau bawah 6 bulan jgn bagi.