Amalan Ayat Al-Quran

Any tips or sharing dari mommies yang mengamalkan ayat al-Quran sepanjang pregnancy? Kalau bekerja siang macam mana arrange luangkan masa untuk setiap surah and macam mana nak istiqamah dan betul-betul mengamalkan isi-isi surah yang kita baca?

Amalan Ayat Al-Quran
1 Balas

Sy consistent baca beberapa surah jer sepanjang mengandung. Tak full surah sy cover 1. Maghrib-isyak - surah alwaqiah -surah almulkh -surah alkahfi (20 ayat shj) 2. Subuh (start jam 4 pagi) - alwaqiah - yasin - maryam 3. Lepas subuh - amalan doa supaya anak sihat,x cacat dan sebagainya ( sy x pernah miss yg ni sbb sy dah lalui bnyk keguguran,kematian sblm memgandung yg ni. 4. Setiap kali lepas solat zohor,asar - 1 page jer surah start dari albaqarah. (Tak sempat qatam sbb bersalin awal)

5y ago

Thanks awak. Boleh jadi guideline, harap cepat sikit badan ni cergas takde lemah2 nak amalkan yg sepatutnya 😊