Siapa ada pengalaman preg lebih due? Skrg sy da 40mgu 2 hari. Ada tips tak nk.cepatkan bukaan?

Tips bukaan bagi kandungan 40mgu ke atas

6 Balas

saya makan kurma 3 biji sehari. cangkung 40 saat setiap sesi. kalau ada gym ball tu duduk enjut, gelek pinggang. baru dua hari buat, saya dapat regular contractions, bukaan 3cm terus kena tahan wad. selamat bersalin 40w4d

Saya skrg 40w3d, pon tak bersalin lagi.. segala bende da buat.. air Yassin air zam2 kurma hari2 makan.. pon tak turun takda lagi.. sampai da rasa stress 😢😢😢

1y ago

sama, cuma perut mengeras kadang2 je. baby gerak ok. sis pun sama macam saya ke?

sama pun harini dah 40weeks. semalam KK bagi surat serah diri 27hb ni kalau takde tanda / tak beranak lagi. doakan saya ye...

1y ago

sy harini da 40mgu 5 hari.. 2x induce harini jalan da tbukak 3cm..tgu doc tolak pg labour room

Harini dah 39w 5d belum ada apapa tanda lagi . Dah cuba buat squat utk bukaan , baby seronok gerak2 lgi dlm ni

Pnglmn sy, bukaan 1cm masa serah diri. induce 2x. Belon & drip. Pun jln xbuka. Last2 emergency czer.

Sye hri ni pon 40week..blom ade tnda ² lgii