Sembelit waktu hamil hi momies, ada ka yg pernah mengalami sembelit sewaktu hamil?

then pndai krem susah nak bgerak

8 Balas

sy sebelum ni sembelit gak tp lepas amalkan pati delima terus xsembelit dah . yg penting kena minum air masak la Banyak

Saya pun ada sembelit sejak pregnant ni . tapi makan buah and bnyk minum air masak . Standby juga ubat lawas dr klinik.

Mula mula makan pisang ok, dh masuk tri 2 makan pisang x jadi , sy try jus delima macm ok , tp pisang tetap jgk makan

Yee saya tengah mengalami sekarang 🥹 tengah cuba makan banyak sayur and buah but so far still sembelit.

makan betik. walaupun tak sedap telan je. lepas tu lancar

Banyak minum air suam sis. 2-3liter sehari

xpernah kene sembelit bila pregnant

Banyyak makan buah pisang