Jangkitan kuman / GBS

Hi mommies, ada ka yg pernah mengalami gbs sewaktu hamil? Boleh share tanda2? #seriusnanya

3 Balas

Sy gbs carrier masa anak pertama..sy mmg ada keputihan,tp keputihan sy tidak gatal mungkin sebab sy selalu tukar pantiliner dan bersihkan keputihan jd xsempat nk gatal, dan nampak normal ,xberbau dan xberwarna hijau pon..sy tahu ada gbs pon doktor buat ujian swab dekat vigina sbb air ketuban ada leaking..

GBS ni tiada tanda. Nak tahu hanya melalui HVS sahaja. Kalau keputihan awak bertukar warna, bertukar tekstur, berbau, dan banyak, inform doktor ya.

12mo ago

terima kasih ya

tandas GBS, keputihan yg teruk dan sgt berbau busuk serta gatal2