Apa makanan terbaik untuk baby 6 bulan ?

Terlalu bnyk info tpi tak tahu betul atau tak ..

2 Balas

Ikut cadangan dlm buku pink KK. Mulakan dgn bubur kosong & follow 4 days rules. Lepastu campur dgn sayur2 like carrot, potato, brokoli, sweet potato (boleh google lg utk list penuh). Style sy, buah2 yg manis bg lmbt sket & mulakan dgn avocado sb xd rasa yg kuat. Experience ank sulung, ms 6 bulan bg puree buah2. Bila da besa jdk picky eater. Byk bnd ditolaknya. Pening bila nk mkn kt luar menu yg dia nk mkn tu limited.

4y ago

Yaa itu pulak kan .. nnt susah nak mkn kat luar sbb mknan yg baby nak tak dah.. kena bwa dri rmah lah 🤭

Mula2 perkenalkan bubur nasi kosong untuk 3 hari. Bagi baby kenal makanan je. Then boleh tambah puree sayur macam carrot, brokoli. Then bagi puree buah epal, buah pear, avocado, ubi keledek. Untuk 6 bulan bagi dia belajar makan je. Bukan untuk kenyang sangat.

4y ago

Okay thanks for the advice